Spar energi i DIT hjem – Gratis EnergiTjek

Nordjysk-elhandel giver på deres hjemmesiden 9 konkrete bud på energirigtige valg, du kan træffe i hverdagen. Her kan du kan læse deres energirigtige forslag. Desuden tilbyder de et gratis EnergiTjek af dit hjem, så du kan vælge energirigtige løsninger og samtidig spare på “energiregningen”.

…og så lige over i en anden boldgade: Hvis du alligevel er igang med at gøre lidt ved hjemmet, så skulle du tage at tjekke billeder på lærred ud! Du kan få fremkaldt dine egne billeder på lærred – det er sjovt! Lige et tip herfra…

Gratis tænd/sluk-ur til automater fra Dong Energy

Med et gratis tænd/sluk-ur fra Dong Energy kan du spare strøm. Eksempelvis bruger kaffeautomater meget strøm. DONG Energy opfordrer folk til at tænke energirigtigt, derfor forærer de tænd/sluk-ure væk gratis. Du kan indstille timeren, så automaten kun varmer vand i tidsrummet, hvor automaten bliver brugt. En ganske fin mulighed for at få en energirigtig automat :o)

Elsparepærer ind og glødepæren ud – forbud på vej!

Det danske folketing overvejer nu at indføre et decideret forbud mod glødepærer. Ved en fordobling af energisparepærer i de danske husstande ville man opnå en besparelse på ca. 300 gigawatt-timer. I Australien har man besluttet sig for en energirigtig lovgivning på dette område, der betyder, at alle glødepærer skal være udskiftet senest i 2012.

Her kan du læse mere om de energirigtige energisparepærer.

Energirigtig kørsel – spar penge med det rigtige dæktryk

Ifølge Norges Automobilforbund er det muligt at opnå en mere energirig kørsel ved at køre med det rette dæktryk. Du kan spare op til 10% på dit brændstofforbrug. Dækproducenten Brigdestone hævder, at 94% procent af alle europæiske biler kører med et forkert dæktryk.

Hvis man interesserer sig for energirigtig kørsel, tager det ikke mere end 5 minutter lige at tjekke lufttrykket på bilens dæk. Dette kan gøres på en af landets mange tankstationer. På TV2-Nyhederne kan du læse mere om energirigtig kørsel.

Spar penge til jul med energirigtig julebelysning – lyskæder

Her kan du købe lyskæder

Der er meget at spare ved at vælge de rette lyskæder til jul. Denne form for julepynt er for alvor slået igennem i Danmark de seneste par år. Hvis du køber lyskæder med dioder i stedet for lyskæder med glødepærer, kan du reducere dit strømforbrug betydeligt. Man kan faktisk mere end halvvere strømforbruget ved at bruge lyskæder med diodelys. Elsparefonden har udregnet, at den “danske elregning” stiger med ca. 100 milioner kr. i december måned. Hvis du vil undgå selv at betale en større del af den regning, er det vigtigt at du vælger den rette lyskæde, når du køber julebelysning :o)

Sparepærer – gider vi overhovedet bruge dem?

Ifølge elsparefonden har vi alle mulighed for at reducere vores strømforbrug til belysning med 75% pr. pære ved at skifte til en energisparepære – også kaldet A-pære. Spørgsmålet er vel bare, om vi overhovet gider benytte os af denne form for belysning? Du sparer også ca. 75 kr. om året for hver normal glødepære, du erstatter med en energisparepære. Elsparefonden har lavet et site, der hedder A-pære.dk – her kan du læse mere om dine muligheder for at spare med en A-pære.

Her kan du læse mere om nyt dansk lovforslag vedrørende energisparepærer.

Spar energi med disse 2 sites

ENERGIrigtig.dk vil gerne anbefale dig et par gode sites vedrørende energirigtigt strømforbrug. Der findes mange strømslugere i de danske hjem, som med fordel kunne udskiftes til gavn for både pengepungen og miljøet. Det er ikke altid kompliceret at spare på strømmen. Ofte er det små ting, som kan gøre en stor forskel!

sparenergi.dk – gode artikeler om at spare på energien

elsparefonden.dk – alt om strømbesparelser for den private

God fornøjelse med dine energirigtige valg!